Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies AFB
inici AFB - Notícies
     
  "Petits canvis per menjar millor", nova guia alimentària de l'Agènciade Salut Pública de Catalunya  
 
 

Si no has rebut aquesta notícia per e-mail recorda que has de donar el teu consentiment. Utilitza el següent botó Dona el teu consentiment  per fer-ho ara.

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Sanitària | Gestió
  • Etiquetes: gestió | alimentació | nutrició | farmàcia | serveis farmacèutics | dieta
  • Data de publicació: 09/01/2019 9:16:00
 
 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat la guia alimentària "Petits canvis per menjar millor", una nova eina que ajudi a dur a terme una alimentació saludable. Aquesta guia pot ser útil per als ciutadans i també per als professionals de la salut, com el farmacèutic.

La guia s'estructura en tres grans grups de missatges senzills sobre aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respetuosos amb l'entorn.

Aquesta eina permet identificar aspectes clau que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i sostenibilitat de l'alimentació. Cada proposta de canvi està presentada en una fitxa amb l'estructura següent:

  • Per què?
  • Recomanacions de consum
  • Receptes
  • Tingeu cura de l'entorn
  • Sabieu que...?
  • Mmés informació.

Missatges clau

Aquests són els tres missatges clau de “Petits canvis per menjar millor”:

  1. Potenciar els aliments el consum dels quals està clarament per sota de les recomanacions: “Més fruites i hortalisses, llegums, fruita seca vida activa i social”
  2. Prioritzar les opcions “més saludables”, de manera que es transmeti la idea d’escollir, d’entre dues possibilitats “semblants”, la més saludable: “Canvieu a aigua, aliments integrals, oli d’oliva verge extra, aliments de temporada i proximitat”
  3. Reduir aquells aliments clarament vinculats a un major risc de patir malalties i també amb major impacte mediambiental: “Menys sal, sucres, carn vermella i processada, aliments ultraprocessats”

Consulta la guia "Petits canvis per menjar millor"

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associació de Farmàcies de Barcelona - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | afb@afb.cat