Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies AFB
inici AFB - Notícies
     
  SATSE reclama a les conselleries de Salut que no recolzin la “voracitat lucrativa” de la farmàcia  
 

El Sindicat d’Infermeria, SATSE, ha reclamat a les diferents conselleries de Salut de les comunitats autònomes que no recolzin la “voracitat lucrativa sense límits” dels empresaris farmacèutics i, per tant, no destinin pressupost públic per pagar-los per realitzar serveis assistencials que ja fan infermeres, infermers i metges en l’àmbit de l’Atenció Primària.

Si no has rebut aquesta notícia per e-mail recorda que has de donar el teu consentiment. Utilitza el següent botó Dona el teu consentiment  per fer-ho ara.

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes: infermeria | farmàcia | farmacèutic | SATSE | serveis assistencials
  • Data de publicació: 06/09/2018 11:00:01
 
 

SATSE reitera el seu rebuig més absolut a la pretensió impulsada des del Consell General de Farmacèutics d’aconseguir acords de col·laboració amb les administracions sanitàries autonòmiques perquè en les oficines de farmàcia i domicilis particulars puguin realitzar serveis assistencials, com a seguiment de pacients amb problemes de salut crònics, cribratge de pacients amb diferents patologies, revisió de farmacioles, administració de vacunes o educació sanitària i prevenció.

El Sindicat d’Infermeria recalca que és “absolutament” incoherent gastar diners públics amb els quals compten les conselleries de salut a cada autonomia a augmentar els beneficis dels empresaris farmacèutics, “en lloc de destinar-ho a millorar l’atenció al ciutadà, augmentant els recursos humans i materials dels seus respectius serveis de salut”.

“Travessar una nova línia vermella”

“Primer va ser la veda de fàrmacs, després la comercialització de productes que no són medicaments (productes i accessoris cosmètics i d’higiene corporal, productes alimentosos dietètics...), analítiques, valoració de la visió ocular i comercialització d’ulleres i ara volen travessar una nova línia vermella amb l’únic objectiu de seguir engreixant el seu compte de resultats”, afirmen des de SATSE.

El Sindicat denuncia també que els farmacèutics vulguin realitzar “sense complexos”, tasques de prevenció, diagnòstic i tractament del dolor d’esquena en nens, joves i persones grans, i fins i tot en la pràctica esportiva, reiterant que no compten amb la formació sanitària necessària per abordar aquest problema de salut.

“Passar per caixa”

El Sindicat d’Infermeria incideix que els serveis assistencials que pretén escometre l’“autodenominada” farmàcia comunitària” es realitzen “passant per caixa” (del pacient o del servei autonòmic de salut amb el qual s’aconseguís el corresponent concert), destinant diners públics a, d’una banda, “privatitzar la sanitat”, i per una altra, “perquè guanyin més diners”.

Intrusisme professional

Segons l’organització sindical, es tracta d’un nou intent per part de gran part de les oficines de farmàcia de “fer negoci” que, a més, “constitueix un clar exemple de presumpte intrusisme professional”, en voler realitzar unes actuacions assistencials que serien competència d’infermers i metges, segons SATSE

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associació de Farmàcies de Barcelona - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | afb@afb.cat