Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies AFB
inici AFB - Notícies
     
  La farmàcia aprèn del bàsquet  
 

El seleccionador nacional d’aquest esport, Sergio Scariolo, explica la seva experiència com a líder d’equips a Infarma Madrid 2018

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Gestió
  • Etiquetes: Infarma 2018
  • Data de publicació: 14/03/2018 14:59:47
 
 

Sergio Scariolo ha explicat als farmacèutics, en el marc d’Infarma Madrid 2018, els seus valors com a líder esportiu al capdavant de l’equip espanyol de bàsquet, traslladant la idea de lideratge al titular i equip de la farmàcia.

“Sergio ha sabut mantenir l’esperit competitiu, marcar objectius ambiciosos i conjugar valors com la solidaritat i la confiança amb la capacitat d’autoexigència diària”, ha assegurat Luis J. González Díez, president del COFM, durant la conferència inaugural.

Passió i motivació

“Vull transmetre als farmacèutics una petita part del que he après en 30 anys de lideratge de grups humans en competició esportiva”, ha concretat Scariolo, qui ha afirmat que fer allò que t’agrada permet estar motivat cada dia.

L’empatia, un valor fonamental

“Empatitzar amb les persones que formen el grup és imprescindible”, ha dit. El seleccionador ha afegit que les qualitats personals d’un líder han de complementar els coneixements tècnics per aconseguir la màxima eficàcia.

Ha subratllat també altres valors com el “compromís”, tant amb un mateix com amb la professió. El compromís permet “respondre a una autoexigència d’excel·lència”, que comporta saber deixar de banda els potencials obstacles per donar  “una correcta prestació” a la feina cada dia. Scariolo ha incidit que el líder ha de donar exemple al grup, mostrant el seu “compromís” i “concentració”.

Finalment, ha expressat la importància de crear un clima de credibilitat, mostrant humilitat quan la situació ho requereix. Finalment, ha enaltit els valors de “lleialtat” i “discreció”, lluny de mètodes “divide et impera”, a favor de la “motivació”, sigui personal, econòmica o familiar.


 

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associació de Farmàcies de Barcelona - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | afb@afb.cat